Diktatur-tungt FN-råd ”för mänskliga rättigheter” kallar till möte om koranbränningar

Bild: Ludovic Courtès/CC BY-SA 3.0/Tobias Hellsten/CC BY-SA 4.0
  • Tisdag 4 jul 2023 2023-07-04
E-post

FN:s råd för mänskliga rättigheter kallar till ett extrainsatt möte med anledning av koranbränningen i Stockholm efter en begäran från medlemslandet Pakistan, rapporterar Al Arabiya News.

– FN:s Råd för mänskliga rättigheter kommer hålla en brådskande debatt för att ”diskutera den alarmerande ökningen av uppsåtliga och offentliga handlingar av religiöst hat, som det manifesterats i den senast skändningen av den heliga koranen i vissa europeiska och andra länder”, säger rådets talesperson Pascal Sim, som citerar Pakistans begäran.

Pakistan har begärt mötet på inrådan av flera länder i Islamiska samarbetsorganisationen, OIC, och debatten kommer hållas under veckan.

Bland medlemmarna i FN:s Råd för mänskliga rättigheter märks diktaturer som Kina, Eritrea, Kuba och Vietnam, samt länder med pågående interna konflikter, som Sudan och Somalia.

Läs även: Westerholm sågar UD: ”Kan liknas vid övergrepp i rättssak”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag