Diskushjälten Daniel Ståhl visar superkrafter i gymmet

CC BY-SA 4.0
Foto: Chel Hill CC BY-SA 4.0
  • Torsdag 8 aug 2019 2019-08-08
E-post 158

STOCKHOLM Daniel Ståhl, årets världsetta i diskus (71,86), är inte bara ett fenomen i kastringen. I ett färskt klipp på Instagram leker han med rena fantasivikterna i marklyft – 330 kilo.

Daniel Ståhl har haft en fantastisk säsong med flera kast över 70 meter. Den 29 juni satte han nytt svenskt rekord när han kastade 71,86 meter – det fjärde längsta kastet genom tiderna.

Det är inte bara i kastringen som Ståhl bjuder på stor show. Den frejdige och folkkäre kastprofilen delar med sig av klipp från tävlingssäsong och träning på sitt Instagramkonto @stahlhoff.

I det senaste klippet är det marklyft och 330 kilo på stången. Daniel Ståhl nöjer sig inte med att dra vikten en gång – det blir fem repetitioner.

View this post on Instagram

330kg/727lbs ??? #nike

A post shared by Daniel Ståhl (@stahlhoff) on

 

Här är superkastet från Bottnaryd som tog Ståhl upp som etta i världsstatistiken:

 

Lite väl valda godbitar från Ståhls Instagramkonto:

 

View this post on Instagram

Around 200 meters.. ?: @arttukangas

A post shared by Daniel Ståhl (@stahlhoff) on

 

 

Världsranking diskus 2019

Världsranking per 8 augusti:

1 Daniel STÅHL SWE SWE 71.86
2 Fedrick DACRES JAM JAM 70.78
3 Lukas WEISSHAIDINGER AUT AUT 68.14
4 Lois Maikel MARTÍNEZ ESP ESP 67.98
5 Ola STUNES ISENE NOR NOR 67.78
6 Andrius GUDŽIUS LTU LTU 67.73
7 Traves SMIKLE JAM JAM 67.57
8 Piotr MAŁACHOWSKI POL POL 67.23
9 Ehsan HADADI IRI IRI 67.19
10 Mason FINLEY USA USA 67.13

Källa: IAAF

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Vill du göra ett större bidrag eller annonsera på Nyheter Idag? Kontakta Chang Frick.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag