Djurens rätt förbjuder Sverigedemokrater från att ha ledande positioner

Foto: Pixabay
  • Måndag 15 jan 2018 2018-01-15
E-post 1338

STOCKHOLM Djurrättsorganisationen Djurens rätt beslutar att förtroendevalda Sverigedemokrater får inte ha ledande positioner inom organisationen, för att försvara värdegrunden. SD-riksdagsledamoten Richard Jomshof har djurrätt som en hjärtefråga och berättar nu att han kommer uppmana medlemmar i Sverigedemokraterna att söka sig till andra organisationer.

Organisationen Djurens rätt beslutade under sin senaste riksstämma att förtroendevalda Sverigedemokrater inte får ha ledarroller inom organisationen, det uppger Sveriges Radio.

Richard Jomshof är SD-riksdagsledamot och vegetarian sedan 25 år tillbaka. Han väljer nu att avsluta sitt medlemskap i Djurens rätt som ett ställningstagande mot organisationens senaste beslut. Enligt Jomshof är djurrätt en väldigt stark rörelse inom Sverigedemokraterna.

Djurens rätt har över 40 000 medlemmar och verksamhetschefen Benny Andersson menar att beslutet är fattat med bakgrund i att alla ska kunna känna sig bekväma med organisationens värdegrund.

– Arbetet för djuren bedrivs av människor. Då behövs det också en värdegrund som gör att de här människorna som ska göra arbetet för djuren känner sig välkomna och trygga i att vara med i Djurens rätt. Det är bakgrunden till att vi har fattat det här beslutet, uppger Andersson till Sveriges Radio.

Richard Jomshof berättar att djurrätt är en av hans hjärtefrågor och att han nu kommer att söka sig till andra organisationer som värnar om djurs rättigheter.

– Som inte bara kämpar för djurens bästa utan som också är fullt ut demokratiska. Jag ska först se vilka alternativ som finns och sen kommer jag helt enkelt informera mina medlemmar om det här, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag