DN-ledare kritiserar politisk korrekthet – Folk rasar på twitter

Anonym ledartext väcker känslor. Foto: Faksimil DN.se
  • Söndag 4 jan 2015 2015-01-04
E-post 253

STOCKHOLM Med rubriken ”Det politiskt korrekta SD” resoneras det om begreppet politisk korrekthet i en osignerad ledare hos Dagens Nyheter och reaktionerna är häftiga. – Följande försvarar DN idag: Rasisten Birro, sexisten Pär Ström och sverigedemokrater, skriver Robin Zachari från Alliansfritt Sverige.

Dagens Nyheter publicerar idag en osignerad ledare med rubriken ”Det politiskt korrekta SD” som resonerar runt begreppet politisk korrekthet och gruppdynamik. Något förenklat menar ledarskribenten att ”politisk korrekthet” många gånger är ett uttryck för att passa in i den egna gruppen.

– Vi ser i den samtida politiska debatten en ström av intolerans från de föregivet toleranta. Den kontroversielle genusdebattören Pär Ström mobbades bort ur offentligheten, Marcus Birro utsattes för en flod av näthat sedan han uttalat sig grovt generaliserande och okänsligt om muslimer. Politiker till höger på olika nivåer, för att inte tala om sverigedemokrater, utsätts för trakasserier och våld, vilket under fjolåret bland annat belystes i en artikel i tidskriften Neo, skriver den anonyme ledarskribenten.

Väcker reaktioner på twitter 

Ett antal debattörer och kändisar reagerar starkt på att Dagens Nyheter låter ledaren publiceras. Det är framför allt från vänsterhåll som kritiken kommer och det raljeras om DN egentligen är liberal och om syftet egentligen är att få in Sverigedemokraterna som framtida regeringsunderlag. Andra tolkar texten som att man inte ska mobba och ägna sig åt ”guilt by association”.

Men det är inte alla som är negativa till ledaren. Vissa reagerar på andras reaktioner och några bidrar med egna reflektioner och tankar i ämnet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag