DN-skribent totalsågar Morgan: ”Gilla inte min text tack”

Morgan Johansson (S). Foto: Kristian Pohl - Regeringskansliet
  • Onsdag 24 maj 2023 2023-05-24
E-post 0

Morgan Johansson (S), tidigare bland annat justitieminister, blir totalsågad av DN-skribenten Kristina Lindquist efter att han berömt hennes text på Twitter. ”Gilla inte min text tack – du är en del av problemet” skriver Lindquist bland annat till Johansson.

Dagens Nyheters skribent Kristina Lindquist hörde till dem som gick i polemik mot Lena Anderssons uppmärksammade krönika om att barn i Sverige inte svälter.

I en text med rubriken ”Lena Andersson åkallar sin inre Margret Thatcher” menar Lindquist att Anderssons krönika är ”ännu ett tecken på det gemensammas upplösning”.

Det uppskattades av Morgan Johansson (S), tidigare bland annat justitieminister. ”Spot on” skriver Johansson när han delar texten på Twitter, samtidigt som han pingar in Lindquists eget Twitterkonto.

Johanssons beröm blev emellertid inte väl mottaget av Lindquist. ”Ursäkta Morgan Johansson, men exakt vad gjorde du för att höja dagersättningen för asylsökande under din tid som minister? Minns jag fel? Gilla inte min text, tack – du är en del av problemet” skriver hon.

Läs även: Vänstern går i taket när Lena Andersson ifrågasätter barnsvält i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag