DO: Inte diskriminerande att kräva svenska på arbetstid

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Måndag 19 apr 2021 2021-04-19
E-post 1232

SVERIGE En anställd på Willys anmälde sin arbetsgivare för diskriminering efter att han uppmanats att prata svenska på jobbet. Nu har Diskrimineringsombudsmannen, DO, friat företaget, rapporterar Göteborgs-Posten.

Anmälaren, som jobbade som bemanningsanställd på Willys, påstod att han förbjudits att prata arabiska på arbetsplatsen. Han anmälde då arbetsgivaren till DO, som inledde en utredning om etnisk diskriminering.

Att det funnits ett förbud mot att tala arabiska kunde inte bevisas. Däremot har företaget en språkpolicy som stipulerar att de anställda ska ”använda det svenska språket under arbetstid både i butik och på fikaraster”. Policyn infördes för sex år sedan för att förhindra motsättningar och missförstånd bland de anställda, som har olika modersmål.

DO slår fast att det inte är etnisk diskriminering att uppmana anställda att prata svenska på sin arbetsplats. Man menar också att anmälaren inte har behandlats annorlunda då alla anställda omfattas av språkpolicyn.

Läs även: Undersköterska larmar om läget i vården: ”Ett sjunkande skepp”

Läs även: Man åtalas – försökte köra på poliskvinna: ”Allahu akbar!”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag