Dödligt gisslandrama – Skar halsen av präst inne i kyrkan

Polis spärrade av gator i samband med gisslandramat i Frankrike. Foto: Twitter @AlicePatalacci
  • Tisdag 26 jul 2016 2016-07-26
E-post 691

FRANKRIKE En blodigt terrordrama kan åter skaka Frankrike efter att två gärningsmän tagit gisslan i en kyrka och enligt medieuppgifter skurit halsen av en präst som avled. När polis anlände till platsen sköts gärningsmännen ihjäl. Händelsen utreds som terrorbrott, rapporterar den franska tidningen Le Figaro.

Två män stormade kyrkan i staden Rouen i norra Frankrike och tog fem personer som  gisslan, inklusive en präst och två nunnor. De bägge gisslantagarna var beväpnade med kniv och gick till attack mot människorna i kyrkan. Franska medier rapporterar att prästen fått halsen avskuren och konstaterats avliden. Strax innan lunchtid på tisdagen ingrep fransk polis och sköt ihjäl de två angriparna. Motivet bakom attacken är oklart.

Ytterligare en person som togs gisslan rapporteras vara allvarligt skadad. Enligt den franska tidningen Le Figaro utreds dramat som ett misstänkt terrordåd. Myndigheter i Frankrike uppmanar människor att inte sprida bilder från platsen eller annan information som kan kopplas till pågående utredning. Fransk polis har spärrat av flera gator i området runt kyrkan.

I sociala medier väcker dådet starka känslor och det tog ingen lång stund förrän människor diskuterar om det kan vara ett nytt terrordåd som skakar landet. En av de som misstänker att det kan handla om en islamistisk terrorattack är den franska högerpolitikern Marine Le Pen som noterar tillvägagångssättet för attacken.

Frankrikes president François Hollande uppges vara på väg till platsen. Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag