Dödssiffran stiger till 50 personer i misstänkt terrordåd i Orlando

Nu har dödssiffran stigit till 50 personer, rapporterar flera medier. Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 12 jun 2016 2016-06-12
E-post

USA Nya rapporter gör gällande att så många som 50 personer nu har avlidit till följd av vad som misstänks vara ett terrordåd. Därmed stiger dödssiffran från 20 personer som det tidigare rapporterats om. Händelsen utreds fortsatt som ett misstänkt terrordåd.

Tidigare rapporterade Nyheter Idag att ett 20-tal personer dödats på en nattklubb i Orlando i södra USA. Nu kommer nya rapporter som gör gällande att det är så många som 50 personer som hittills mist livet i vad som utreds som ett terrordåd. En misstänkt gärningsman har identifierats – 29-årige Omar Mateen.

Enligt medieuppgifter undersöker polisen i USA om det kan röra sig om ett islamistiskt terrordåd. Nattklubben, där dådet ägde rum, ska främst vara ett uteställe för sexuella minoriteter.

Automatvapen, pistol och explosiv utrustning

Amerikanska medier berättar att gärningsmannen ska ha haft någon sorts automatvapen, pistol samt även någon form av explosiv utrustning. Tidigare rapporter gör gällande att minst 42 personer blivit skadade i det misstänkta terrordådet. Skottdramat ska ha pågått i flera timmar och i lokalen befann sig över 300 personer.

Nyheter Idag har tidigare berättat om en video som publicerats på Youtube där ett ögonvittne säger sig ha filmat händelsen. I videon hörs skottlossning. Fler videoklipp publiceras allt eftersom i sociala medier från händelsen, nedan ytterligare ett klipp där någon form av skottlossning hörs.

Även Associated Press har publicerat ett videoklipp på Youtube där de talar med ögonvittnen till händelsen.

– Jag hörde ”pang, pang, pang”. Jag vände mig om och hör att personen intill skriker och jag ser att där är blod överallt. Jag visste inte om det kom från mig eller någon annan, säger ett ögonvittne i Youtubeklippet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag