Dog efter knivhugg i halsen på asylboende – Polisen jagar gärningsman i skogen

Polisen arbetar utanför asylboendet på fredagsmorgonen. Foto: Läsarbild
  • Fredag 4 mar 2016 2016-03-04
E-post 1087

LINDESBERG En man på ett asylboende norr om Lindesberg blev på fredagsmorgonen vid 05,18-tiden knivskuren i halsen och han kom senare att avlida till följd av sina skador. Två personer är gripna och polisen söker efter en tredje person. – Vi söker efter mannen som avvikit och de gripna ska förhöras under förmiddagen, berättar polisens presstalesman Stefan Wickberg till Nerikes Allehanda.

Just nu jagar polisen en person i skogen utanför Storå norr om Lindesberg efter att en man blivit knivhuggen i halsen och senare avlidit till följd av sina skador. Larmet kom till polisen vid 05.18 tiden på fredagsmorgonen och hittills är två personer gripna med anledning av händelsen.

– Vi söker efter mannen som avvikit och de gripna ska förhöras under förmiddagen, berättar Stefan Wickberg till lokaltidningen Nerikes Allehanda.

Boendet består av lägenheter

Tidningen Aftonbladet har talat med Angela Gravheden som är enhetschef för Migrationsverket i Lindesberg. Hon förklarar för tidningen att boendet består av lägenheter och de inte har någon fast personal som arbetar i anslutning till boendet.

– Det vi gör nu är att bistå med de asylsökande som bor på boendet. Vi kommer att ta kontakt med dem under dagen efter samråd med polis, säger hon till Aftonbladet.

Sökte med hundar i riktning mot högstadieskola

Nyheter Idag har talat med Maylene Håkansson som bor i det lilla samhället Storå. När hon var på väg till stallet på morgonen såg hon en del av dramatiken när polisen var ute och sökte med hundpatrull.

– De gick förbi Tempo, en affär i byn, de gick i riktning mot skolan. Det var en kvinnlig och en manlig polis, och en hund.

Håkansson uppskattar att polisen var ungefär 200 meter ifrån skolan när de letade efter en av personerna som ska varit inblandad i knivdramat. Skolan i fråga är en skola för årskurs 4 till 9.

– Jag såg att polisen var ute och letade och då blir man lite fundersam när man möter polisen så tidigt på morgonen. Då börjar man fundera och då skrev jag på Facebook för att höra om det var någon som visste något.

Nyheter Idag söker polisen i Örebro för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag