Dollarstores VD erbjuder ”den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren” gratisresa till Nordkorea

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 8 maj 2017 2017-05-08
E-post 10411

SVERIGE Peter Ahlberg, VD för Dollarstore, uppger i ett mejl till utvalda journalister, bland annat VD:n för SVT:s Hanna Stjärne, att han önskar bjuda dem på en gratisresa till Nordkorea. ”Men vad ni än gör, så kan ni fara och flyga”, avslutar han mejlet till den svenska journalistkåren.

VD:n på Dollarstore, Peter Ahlberg, skämtade om feminism i ett mejl till sina anställda. Det ledde till att journalister blev upprörda. Nu svarar Peter Ahlberg journalisterna i ett nytt mejl som Nyheter Idag fått tagit del av.

LÄS ÄVEN: VD skämtade om feminism i internmail till anställda – Journalister blev upprörda

I mejlet, som bland annat är adresserat till SVT:s VD Hanna Stjärne, erbjuder Ahlberg journalister gratisresor till Demokratiska Folkrepubliken Korea.

Ahlberg inleder sitt mejl med att han är tacksam och att han varje kväll fyller sin ”tacksamhetsbok”. Han är tacksam för regn, för samtalet med sin dotter och för ett roligt samtal med taxi-chauffören.

”Ikväll fyller jag på med; Tacksam för att jag har modet att be alla extrema, radikala vänster-journalister med sin politiska korrekthet fara och flyga. Och de ska få flyga. Gratis.”

Ahlberg fortsätter sitt mejl med att han just haft ett kort möte

”Med DollarStore’s suveräna Supply avdelning, och ställt frågan om möjligheten finns att chartra ett flygplan med destination Nord-Korea.”

Enligt Ahlberg tror kollegorna först att resan är ämnad för honom.

”Mina kolleger skrattar. – De släpper inte in dig, Peter. Det är inte jag som ska resa, säger jag. Planet är redan fullbokat av den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren som förespråkar rättning i leden med plakatet ’Pk Fascism ska i Sverige råda’.”

Ahlberg nämner några av passagerarna vid namn.

”Bredaste säten upptas av Karl Grauber, Hanna Stjärne och en liten utmärkande klick reportrar från kämpande Mittmedia.”

Därefter uppger han i sitt mejl att journalisterna ska få krama om den avlidna diktatorn Kim Jong Il, far till nuvarande ledare Kim Jong Un.

”På samtals-agendan bör följande frågor behandlas med största prioritet:

1. Fackliga Rättigheter, kollektivavtal m.m

2. Jämställdhetsfrågor. D.v.s kvinnors lika rätt. Ta inte upp ”hen”. Han skulle aldrig förstå.

3. Feministiska frågor.”

Missa inte Dollarstores bästa erbjudanden: Ta del av kampanjtidningen här!

Resten av mejlet lyder följande:

”Om ni kör fast, ring mig. Jag är ett bättre bollplank än Kim. Vi på DollarStore har kollektivavtal ända in i kaklet, och jag har  varit ansluten till byggnadsfacket under min tid som byggnadsarbetare. Så bolla med mig. Jag förstår.

Kvinnan står på i centrum på DollarStore. Tror ni inte mig, besök oss.

Feminism? Läs ovan.

I ärlighetens namn så erkänner jag, att jag ibland har svårt dra skiljelinjen mellan snickaren, entreprenören och Vd-rollen.

Impulsivitet, kan vara till nackdel både för mig, och kanske i det här fallet även för passagerarna destination Pyongyang.

Men i detta brev är jag tacksam för min impulsivitet.

Det får bli ett ytterligare tillägg till min lilla tacksamhetsbok. Min impulsivitet.

Jag tar en risk att ni korrigerar, drar ifrån och lägger till.

Men vad ni än gör, så kan ni fara och flyga.

Vänligen

Peter Ahlberg”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag