Dömd mördare rymde under permission

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 2 aug 2018 2018-08-02
E-post 326

KALMAR Kvällsposten rapporterar att den dömde mördaren Imad Alzuriey på onsdagen rymde under en permission i stadsparken i Kalmar. Polisen söker fortfarande efter honom på torsdagsmorgonen.

Imad Alzuriey är dömd till 13 års fängelse för ett knivmord i Malmö 2011, men nu är han på fri fot. Vid 14-tiden på onsdagen var han i stadsparken i Kalmar på permission, och där lyckades han springa ifrån den kriminalvårdare som övervakade honom. På kvällen utfärdades ett rikslarm.

Ställföreträdande kriminalvårdschefen i Kalmar, Albert Gegaj, säger till Kvällsposten att kriminalvårdaren på plats inte hade till uppgift att handgripligen förhindra rymningen.

– Den har egentligen i syfte att ifall en klient skulle välja att avvika att försöka tala klienten till rätta och sedan om det ändå sker kunna larma givetvis, säger Albert Gegaj.

Mördarens föräldrar är upprörda över det som inträffat.

– Det har hänt flera saker de senaste sju åren. Men man måste också se till bakgrunden – hur kunde det bli så? Han har lyckats göra det fler än en gång, och chefen på kriminalanstalten måste kunna svara på hur det här får ske? Han skulle ha varit ute 24 timmar och så lyckas han med en sådan sak, säger pappan till Kvällsposten.

– Vi har hört att han är farlig och si och så i sju år, men jag lovar dig att det inte finns något motiv i det här. Han har inte rymt för att hota någon eller göra någon illa. Det är jag helt säker på, säger mördarens far.

Polisen har också bedömt att den 32-årige mannen inte är farlig för allmänheten.

Läs även: Man döms till fängelse för planer på att mörda Lars Vilks

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag