Dömdes till långa fängelsestraff för gängmord på öppen gata – frias i hovrätten

Svea hovrätt, den beskjutna bilen och mordvapnet.
  • Tisdag 18 sep 2018 2018-09-18
E-post 1489

SVERIGE Efter gänguppgörelsen i Bromma i november förra året, där en kriminell person besköts med automatvapen under en biljakt, dömdes två män för inblandning i mordet till 18 respektive tio års fängelse. På tisdagen friades bägge i hovrätten.

Det var en konflikt mellan de två kriminella grupperingar som kallas Bredängs- respektive Östberganätverket, vilken skördat flera dödsoffer, som ledde fram till biljakten i Bromma i november där vittnen berättar att en man hängde ut genom ett fönster på den förföljande bilen och avlossade flera skott med ett automatvapen mot bilen framför. Offret träffades av två skott i bröstet och avled. Skjutningen skedde mitt på ljusan dag och rönte mycket uppmärksamhet i media.

I början av sommaren kom målet upp i tingsrätten och åtta män åtalades men alla utom två friades för inblandning i mordet.

Domen överklagades till Svea hovrätt som idag meddelade att även dessa två frias helt från anklagelserna om mord och medhjälp till mord. En av dem har även en dom mot sig rörande försök till grov stöld, och denna dom står kvar, för vilket han döms till tio månaders fängelse.

Bli PLUS-medlem och läs om:

– försvarets nya expertvittne

– ett experiment där man använt 55 personer för att titta på bilder från övervakningskameran

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag