Döms för felstavade falsksedlar

Bild: Newcastle police department.
  • Fredag 11 nov 2022 2022-11-11
E-post 27

När William Hickson, 33, greps av polisen i Newcastle förra året påträffades 820 brittiska pund i hans strumpor. Men sedlarna visade sig snabbt förfalskade, bland annat hade någon stavat ”pound” fel, rapporterar Daily Mail.

Den okände sedelförfalskaren hade istället skrivit ”poond”, vilket är hur ”pound” uttalas på brittisk arbetarklass-slang.

Vid en första anblick såg sedlarna äkta ut, men en närmare granskning visade att de förutom det felstavade pundet hade samma serienummer.

Vid rättegången erkände sig Hickson skyldig till innehav av de falska sedlarna. Enligt Hicksons försvarsadvokat Rachel Hedwort kände han inte till att sedlarna var falska när han kom över dem, men förstod det senare.

– Han har accepterat att han innehade dem och han accepterar att han hade gått vidare och använt dem om han fått tillfälle, säger Hedwort i rätten.

Hickson dömdes till 23 månaders villkorlig dom, krav på rehabilitering och ett årslångt utegångsförbud mellan 8 på kvällen och 6 på morgonen.

Läs även: Man tog sitt liv efter romansbedrägeri

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag