Domstolen: Terrordömd imam ”konkret fara” – Bostadsminister Kaplan krävde PUT

  • Torsdag 21 maj 2015 2015-05-21
E-post

STOCKHOLM Ledarskribenten Per Gudmundson avslöjar på sin blogg att den terrordömde imamen Ali Berzengi av domstolen anses utgöra ”konkret fara”. Berzengi har tidigare uppmärksammats, bland annat då bostadsminister Mehmet Kaplan, genom organisationen Charta 2008, krävt permanent uppehållstillstånd för Berzengi.

Den terrorbrottsdömde imamen Ali Berzengi har återigen fått myndigheternas ögon på sig, det avslöjar ledarskribenten Per Gudmundson på sin blogg. Gudmundson återger delar av vad som står att läsa i ett beslut från tingsrätten daterat den 14:e januari och som fastställdes av hovrätten den 12:e maj, bland annat att Berzengi ska anmäla sig hos polisen i Solna fem dagar i veckan.

Enligt det beslut från tingsrätten som Gudmundson refererar till står att det föreligger ”en konkret fara” för nya brott och att Berzengi ”upprätthåller kontakter med personer med misstänkta kopplingar till terrornätverk och organisationer”. Berzengi ska tidigare ha dömts till utvisning, men det beslutet har inte kunnat verkställas.

Bostadsminister Mehmet Kaplan krävde att Berzengi skulle få permanent uppehållstillstånd

Tidigare har Ali Berzengi uppmärksammats av organisationen Charta 2008 där bostadsminister Mehmet Kaplan satt i styrelsen. Charta 2008 har krävt att Berzengi ska benådas, få resning och permanent uppehållstillstånd. Det skriver Gudmundson i sin blogg.

Berzengi har bland annat talat inför ett hundratal personer i ABF-huset där Mehmet Kaplan var samtalsledare. I samband med det eventet skriver Charta 2008 på sin hemsida att Ali Berzengi menar att han inte är skyldig till terroristbrott utan att det ska handla om en person som blivit missnöjd med Berzengi i rollen som imam och därför angett honom till Säpo.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag