Donald Trumps äldste son ville ha uppgifter om Hillary Clinton från Ryssland

Donald Trump Jr. Foto: Gage Skidmore
Donald Trump Jr. Foto: Gage Skidmore
  • Tisdag 11 jul 2017 2017-07-11
E-post 3

USA Donald Trump Jr, äldste son till USA:s president, ville under valrörelsen förra sommaren ha uppgifter från Ryssland om hans pappas motkandidat Hillary Clinton. Det skriver New York Times i ett antal artiklar.

Den New York-baserade tidningen, som av Trump och många hans anhängare uppfattas som starkt Trumpfientlig, skriver att Trump Jr i juni förra året fick ett erbjudande skickat till sig via mejl om att få ta del av handlingar som skulle kunna användas mot Hillary Clinton.

Det skulle enligt mejlkonversationen röra sig om ”officiella dokument och information” med anklagelser mot ”Hillary och hennes affärer med Ryssland”.

Mejlen kom från Robert Goldstone, en brittisk musikpublicist och tidigare kvällstidnings­journalist. Han hörde av sig på uppdrag av Emin Agalarov, en azerbajdzjansk sångare, låtskrivare och affärsman bosatt i Moskva som tidigare hoppats göra affärer med Donald Trump. Han skulle i sin tur ha förmedlat en kontakt med den ryska advokaten Natalia Veselnitskaya.

”Om det är som du säger så älskar jag det särskilt senare i sommar”, svarade Trump Jr. med anledning av de påstådda kopplingarna mellan Hillary och Ryssland.

Han gick med på att träffa den ryska advokaten, men någon information om Hillarys kopplingar till Ryssland hade hon inte att erbjuda.

”Som Rob Goldstone precis sade idag till pressen, hela mötet ’var det mest bisarra nonsens jag någonsin hört. Jag blev faktiskt ganska upprörd av det'”, skriver Trump Jr på Twitter idag.

Mötet mynnade alltså aldrig ut i något konkret men har kommit att bli en miniskandal med tanke på de anklagelser om kopplingar till Ryssland som Donald Trump Jr:s pappa anklagas för och de misstankar om ryska påverkansaktioner på valet som just nu utreds av myndigheterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag