Douglas Murray synar Greta Thunberg: ”Ett sätt att smuggla in en extrem grön ideologi”

Foto: Skärmdumpar från Youtube
  • Fredag 18 okt 2019 2019-10-18
E-post 1238

STORBRITANNIEN Den brittiske skribenten Douglas Murray anser att syftet med Greta Thunberg är att hon ska föra fram en ”extrem grön ideologi” utan att kunna kritiseras.
– Det är ungefär som att säga: ”Jag utmanar dig att opponera dig mot en 16-årig autistisk flicka”.

Douglas Murray intervjuas av Turning Point UK om sin nya bok The Madness of Crowds, där han går till botten med dagens identitetspolitiska föreställningar.

I intervjun tar han upp fenomenet Greta Thunberg – den världskända svenska 16-åriga klimataktivisten, som för några veckor sedan höll ett rasande tal i FN.

– Jag borde inte sitta här uppe. Jag borde vara i skolan på andra sidan havet. Ändå kommer ni till oss ungdomar för hopp – hur vågar ni? Ni har stulit mina drömmar och min barndom med era tomma ord, sade Thunberg.

– Folk lider. Folk dör. Hela ekosystem kollapsar. Vi är i början av en massutrotning och allt ni kan prata om är pengar och sagor om evig ekonomisk tillväxt. Hur vågar ni?!

– Vid det här laget är det omöjligt att förneka att det finns ett religiöst element i vad som pågår, säger Douglas Murray.

– Hela konstruktionen av Greta-fenomenet är att göra henne omöjlig att opponera sig mot. Det är uppenbarligen ett sätt att framgångsrikt smuggla in en särskild typ av extrem grön ideologi. Det är ungefär som att säga: ”Jag utmanar dig att opponera dig mot en 16-årig autistisk flicka”.

Murray fortsätter:

– Låt oss säga att jag hittar en 14-årig gravt funktionshindrad dansk pojke som älskar fossila bränslen – vinner han då? Måste Greta hålla käften i hans närvaro?

Se hela intervjun här nedan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Vi har valt att lägga mycket av vårt material öppet. I stället hoppas vi på att du och många andra tycker att vår journalistik är viktig och vill bidra genom att bli prenumerant, för 69 kronor i månaden.

Då kan vi fortsätta att utveckla vår journalistik och förhoppningsvis anställa fler journalister.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag