Dräpande satir om SVT gör succé

  • Torsdag 5 dec 2019 2019-12-05
E-post

SVERIGE Freudian Slip Productions senaste sketch om vänstervridningen på SVT har fått över 40 000 visningar på Youtube under det senaste dygnet. Vi ställde några frågor till killarna bakom humorgruppen.

Vilka är ni som gör sketcherna? Vad gör ni annars om dagarna?

– Vi som gör sketcherna är Martin Arnell och Gustav Bennegård. Vi träffades på en filmskola för tio år sedan. Fram tills nyligen jobbade vi halvtid på vanliga jobb för att gå runt och kunna lägga ner tillräcklig med tid på sketcherna.

– Planen har alltid varit att kunna försörja sig på det här och sedan ungefär ett år tillbaka så kan vi det genom att regissera reklamfilm och göra sponsrade sketcher för vår Facebook-sida och Youtube-kanal. Mellan de betalda uppdragen lägger vi ner all vår tid på att göra sketcher.

Vad skämtar ni om?

– Vi tycker det är kul att skämta om allt från jobbiga sociala situationer till extrema företeelser som nazism och hederskultur. Just nu gör vi mest sketcher men i framtiden hoppas vi kunna göra en humorserie som påminner om ”The Office” och ”Klovn”.

Ni har fått ett hyfsat stort genomslag på sociala medier. Vad tror ni det beror på?

– Vi får bra spridning eftersom vi jobbar igenom manus, regi och foto väldigt noggrant. Sen måste sketchen ha ett bra upplägg och ett ämne som engagerar och många kan relatera till.

Vad har ni på gång framöver?

– Just nu håller vi på att skriva en uppföljare till vår sketch ”Nazist söker fru”.

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag