Drogpåverkad i vansinnesfärd på ridskola: Greps av polis

Foto: Mattias Albinsson
  • Lördag 12 aug 2017 2017-08-12
E-post 126

STOCKHOLM En misstänkt knarkpåverkad bilförare körde bil på ett vårdslöst sätt rakt över gårdsplanen vid Botkyrka Ridsällskap på lördagseftermiddagen. Föraren sprang senare från bilen men kunde gripas av polis. – Det är både barn och vuxna som rör sig här vid ridskolan, säger Mattias Albinsson som befinner sig på platsen.

Klockan 15.19 larmas polis till Hågelbyparken mellan Alby och Tumba i södra Stockholm. Två misstänkt narkotikapåverkade personer lastar en bil varpå de sedan kör vårdslöst mot Botkyrka ridsällskap som ligger i anslutning till Hågelbyparken. På plats befinner sig Mattias Albinsson, till vardags medarbetare på Nyheter Idag, som är ute på sin lördagspromenad.

– De har tydligen kört som idioter rakt över gårdsplanen. En tjej jag talade med berättade att hon var rädd att de skulle köra på människor. Det är både barn och vuxna som rör sig här vid ridskolan, säger han.

Nyheter Idag har talat med Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral och han berättar att bilen fortsatte ut i skogen varpå föraren och den passageraren sedan lämnade fordonet springandes. Polis lyckades emellertid få tag i de bägge personerna och nu är en av dom misstänkt för brott.

– Den ene är misstänkt för drograttfylleri. Enligt anmälaren såg de ut som ”missbrukartyper”, säger Olsson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag