Drömmer du om att gräva ner en häst? Nu är det enklare regler!

Foto: Wikimedia
  • Lördag 7 feb 2015 2015-02-07
E-post

DALARNA Nu har länsstyrelsen i Dalarna förenklat reglerna för den som vill gräva ner sin häst och man behöver inte längre söka tillstånd hos myndigheten. Däremot måste man fortfarande följa kommunens regler, rapporterar Dalademokraten.

Hästar har länge gäckat svensken. År 2012 fanns inga hästar, istället var det en frukt. År 2013 fanns hästarna i allt, även i lasagne. Men alla vill inte göra lasagne av sin häst och nu har länsstyrelsen i Dalarna förenklat reglerna för den som vill gräva ner hästen.

Nu behövs inte längre något tillstånd från Länsstyrelsen utan det räcker att man följer kommunens regler. På så sätt har myndigheterna förenklat byråkratin för dig som gillar att gräva ner hästar.

– Ansvaret har varit delat förut mellan oss och Länsstyrelsen, men nu har vi hela ansvaret för detta, säger miljöinspektören Niclas Sundstedt på Falu kommun till Dalademokraten.

Under förra året ska länsstyrelsen i Dalarna haft ett 50-tal ansökningar om att gräva ner hästar. Om du själv är sugen på att gräva ner en häst, tänk på att den helst ska vara död innan man sätter igång.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag