”Du kan ju få fakturor sen”: Nûjen om betalningen till Akilov

Foto: Sanna Dahlén / Wikimedia Commons samt Privat
  • Måndag 26 mar 2018 2018-03-26
E-post 2111

SVERIGE Först betalade Özz Nûjens familjemedlem en stor summa pengar direkt till Rakhmat Akilov och sen väntar de på en faktura, som ännu inte har kommit. Så svarar Nûjen på frågor om det kan röra sig om ett svartjobb på familjens fastighet på Gotland.

När polisens förundersökning i målet om terrordådet på Drottninggatan blev offentlig upptäcktes att den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov fått en större summa pengar i betalning från en familjemedlem till komikern Özz Nûjen.

Fler betalningar är märkta som ”jobb Gotland” och i förhör berättar Akilov själv att han jobbat svart. Özz Nûjen, tillsammans med familj, äger en fastighet på Gotland där renoveringsarbeten utförts. Eftersom Akilov saknat egen F-skatt menar har Nûjen anklagats för att anlita svart arbetskraft.

I lördagens söndagsintervju i Sveriges Radio får Nûjen frågor om den omdiskuterade betalningen.

– Men alltså, jag har ju pratat med min svåger och han har sagt så här att han har haft den här firman förut och det har inte varit några fel förut och de har fakturor mellan varandra och sen vet jag inte mer.

– Du kan ju få fakturor sen. Du betalar in och så får du fakturor sen.

Sedan förklarar Özz Nûjen att enligt hans svåger har det ännu inte kommit någon faktura.

När Nyheter Idag  tidigare talat med en expert på Skatteverket får vi till svar att Nûjen har ansvar för skatter kopplat till fastigheten i sin roll som delägare och därmed byggherre.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag