Dubbelmordet i Hallonbergen: Kvinnan fick halsen avskuren: ”De satt och skrattade”

Det var ett stort polispådrag på platsen i Hallonbergen. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Onsdag 8 mar 2017 2017-03-08
E-post 19748

STOCKHOLM Mamman i familjen fick halsen avskuren så pass att halspulsådern på båda sidor var avskuren. När polis anländer till platsen sitter en av gärningsmännen grensle och hugger pappan med en kniv. Uppgifter säger att någon av de mördade skulle vittna om ett annat mord, men nu är de själva mördade. – De satt och skrattade när de kom in till polisstationen, säger en källa inom polisen till Nyheter Idag.

Under tisdagen berättade Nyheter Idag att två personer mördades i Hallonbergen i norra Stockholm. När polis anländer till en bostad var de nödgade att avfyra sitt tjänstevapen för att avbryta pågående brottslighet. Då satt en ung man gränsle över pappan i en familj och högg med en kniv. Inne i bostaden påträffades mamman med halsen avskuren

Det berättar en källa inom Stockholmspolisen för Nyheter Idag.

– Halspulsådern var avskuren på båda sidor av halsen på kvinnan.

– Det var jävligt brutalt. Båda ihjälhuggna. Kvinnan i lägenheten hade halsen avskuren. När polis kom till plats sköt man mot en person. Han satt gränsle över mannen och högg med kniv, då sköt polisen mot honom men missade, säger källan.

Paret var föräldrar till minderåriga barn. Enligt uppgifter i medier som talat med källor inom polisen kan mordet vara ett sätt att tysta vittnen inför en rättegång. De uppgifterna gör gällande att det kan finnas en koppling till ett tidigare mord i Stockholm där en av föräldrarna kan ha varit ett vittne.

”De satt och skrattade”

Bara en timme efter dubbelmordet greps fyra personer av polis. Två är unga män, 20 och 21 år gamla. De andra två är pojkar, 15 respektive 16 år gamla. Den 15-årige pojken släpptes efter förhör. Åklagare Olof Calmvik säger till Aftonbladet att misstankarna mot 15-åringen försvagades efter förhöret.

När killarna blev förda till polisen visade de ingen som helst ånger eller förståelse för vad som hade hänt. Det berättar källan inom polisen för Nyheter Idag.

– De var väldigt påtända när de kom in. De satt och skrattade och var riktigt påtända. Det vänder sig i magen när man vet att de är ute på gatan igen om max två år.

Enligt källor till Aftonbladet är gärningsmännen goda vänner till två personer som sitter häktade för det mord där den nu mördade pappan ska ha varit ett vittne. De fyra gärningsmännen som polisen grep ska ha anknytning till området i norra Stockholm.

– Alla har utomvästliga namn. Jag vet att en är afrikan. Jag tror resten har bakgrund i mellanöstern eller norra Afrika, säger källan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag