EABT om antirasisternas tunnelbanebråk: ”Ett religiöst väckelsemöte”

Youtubekändisen "En Arg Blatte Talar" kommenterar nu kaoset i tunnelbanan i en ny video
  • Söndag 9 aug 2015 2015-08-09
E-post 1942

SVERIGE Nu ger sig Youtubekändisen ”En Arg Blatte Talar” in i debatten om kaoset på Östermalms tunnelbanestation där vänsterextremister rev ner Sverigedemokraternas kampanj mot organiserat tiggeri. – Att kalla allt och alla för rasister är väl den största normaliseringen av rasism, frågar sig EABT retoriskt i sin video.

Tumultet och kaoset på Östermalms tunnelbanestation har blivit föremål för en bred debatt i hela Sverige. Flera offentliga debattörer menar att det var rätt av en grupp antirasister och vänsterextremister att riva ner Sverigedemokraternas reklamkampanj på tunnelbanestationen. Andra debattörer menar att det är fel att ta sig friheten att göra åverkan på egendom.

Oavsett var man själv står tycks de flesta debattörer vara överens om en sak. Reklamkampanjen fick stor spridning i sociala medier och blev omtalad flera gånger i riksmedier, inte minst på grund av de dramatiska scener som utspelade sig på Östermalm. Nu ger sig youtubekändisen ”En Arg Blatte Talar” sig in i debatten och kommenterar vad han tänker om händelsen.

– Att det skulle vara rasistiskt att vilja göra något mot tiggeriet är helt omöjligt, för ”tiggare” är inte en hudfärg, argumenterar EABT i sin video.

Samtidigt passar EABT på att göra en liknelse med antirasister och en annan typ av rörelse. Om vi får tro ”Arga blatten” är antirasistiska demonstrationer att jämföra med religiösa väckelsemöten, något han försöker visa på sitt eget lilla vis i sin video.

– Förresten, har du någonsin tänkt på att en antirasistisk demonstration är ungefär som ett hyper-religiöst evangeliskt möte i kyrkan? Alla bara står upp helt saliga som upptjackade zombies och vråkar i kör: ”Halleluja”, säger han innan bilder på galna predikanter dyker upp i videon.

Nedan kan du se videon från EABT

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag