EABT om oskuldskontroller: ”Vart är feministerna när utländska kvinnor lider?”

Vår husdebattör "En Arg Blatte Talar". Foto: Privat
  • Torsdag 8 okt 2015 2015-10-08
E-post 4898

DEBATT Vår husdebattör ”En Arg Blatte Talar” ger sig in i frågan om oskuldskontroller som sker på svenska vårdcentraler, något som TV4 Kalla Fakta nyligen kunde avslöja. Nu vänder sig arga blatten till statsminister Stefan Löfven med en fråga. ”Hur kan du hävda att Sverige är ett feministiskt land när din regering spottar på utländska kvinnors rättigheter?”, undrar vår husdebattör.

Kalla Fakta avslöjade nyligen att utländska kvinnor blir utsatta för ”oskuldskontroller” på svenska sjukhus. Under tvång av släkten får dom sina underliv undersökta efter mödomshinnan och vi får se hur en 22-årig kvinna vädjar: ”Jag vill inte! Ni får inte göra såhär mot mig!” medan läkaren bara fokuserar på en sak, vilket formas till en fråga för familjen: ”På vilket språk ska jag intyga att hon är oskuld?”

Jag vet inte vad som är mer shockerande. Att ett brott mot grundläggande mänskliga rättigheter (enligt FN och Amnesty) av den här sorten sker i Sverige 2015, eller att det nu är helt tyst från feministerna om detta. Nog har dom skapat mer rabalder över mindre allvarliga problem innan?

Vi lever i ett land där dom mest passionerade feministerna drar igång en barbröstad demonstration i Malmö för att protestera mot samhällets orättvisa sexualisering av kvinnliga bröstvårtor. Ett land där feministerna slår tillbaka mot det patriarkala förtrycket genom att gnälla om rosa bakverk.

Att någon ens orkar höja rösten för att klaga på färgen hos en semla är otroligt, då detta är en liten och trivial detalj. Men när det kommer till större detaljer är det alltså dags att hålla käften? Det är skrattretande att svenska sjukhus bidrar till att upprätthålla hedersförtryck och det enda Gudrun Schyman har att säga om saken är en sketen liten notis på sin blogg.

Det finns knappt ord för att beskriva vilka vidriga kräk svenska feminister är. Man är villig att gå ut på gatan och demonstrera över att man inte får visa pattarna i ett badhus, men när utländska kvinnor i förorten kommer ut och säger att dom blir förtryckta av sharia-poliser i området blir det minsann ingen demonstration?

Som bäst fick vi en debattartikel från ”feministiska” Vänsterpartiet där dom la skulden för wahhabistisk kvinnoförtryck på kapitalismen och dess privatiseringar. Om god ekonomi bär så stark koppling till kvinnors rättigheter, hur kommer det sig att ett av de mest kvinnoförtryckande länderna i världen också är ett av de rikaste? (Spoiler: Saudi-Arabien)

All ondska i världen grundar sig inte på girighet och ekonomisk ojämlikhet. Det går inte att förneka att kultur är en grundläggande komponent i kvinnoförtryck hur länge som helst. Vi kan bara gissa vad feministerna åt vänster tänker kring detta, och det är något i stil med: ”Vi får inte legitimera de främlingsfientliga krafterna. Folk kanske blir rasister om vi vågar säga att det inte bara finns goda aspekter med utländsk kultur, men även problematiska aspekter.”

Det är trots allt därför Socialdemokraterna på 90-talet inte ens vågade erkänna att hedersvåld i Sverige existerar, och det har Mona Sahlin sagt själv. Samma parti har nu makten över Sverige och för några veckor sen var vår statsminister i New York och sa att han är ”stolt” över att representera världens första feministiska regering.

Låt mig fråga dig en sak, Stefan: Hur kan du hävda att Sverige är ett feministiskt land när din regering spottar på utländska kvinnors rättigheter? Sen Zeliha Dagli berättade om sina upplevelser i den svenska förorten Husby har ni inte gjort ett skit för att förbättra situationen för utländska kvinnor i Sverige. Ni bara pratar. Ni agerar inte. Redan 2011 kom rapporter om oskuldskontroller på svenska sjukhus och situationen har inte blivit bättre sen dess, oavsett hur många som väljer att kalla sig feminister.

Jag är trött på att människor som inte skulle kunna bry sig mindre om invandrare försöker utnyttja oss för att vinna röster. Så som det ser ut nu är det Sverigedemokraterna som värnar mest om utländska kvinnors mänskliga rättigheter, och det är ingen komplimang till SD. Det är en diss till alla övriga partier. Hur fruktansvärt jävla misslyckade måste inte ni vara om ni lyckas få SD att se ut som det bästa hoppet för mänskliga rättigheter?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag