EABT tipsar: Så gillar och följer du sidor på Facebook – På rätt sätt!

EABT går igenom Facebookinställningar i en video på, just det, Facebook.
  • Måndag 20 mar 2017 2017-03-20
E-post 177

SVERIGE När du gillar en sida på Facebook kan du själv ställa in vilken prioritet inlägg från sidan ska ha i ditt flöde. På så sätt kan du försäkra dig om att minska risken att missa något viktigt. – Det är viktigt att gilla, kommentera och dela om man tycker att något är bra, säger ”En arg blatte talar” när han förklarar hur man skaffar svart bälte i Facebookandet.

Det är inte alla som känner till hur maskineriet bakom Facebook fungerar, men det är något som man alltid kan lära sig mer om. Debattören ”En arg blatte talar” tar upp några bra tips på vad man kan göra för inställningar för att minska risken att missa något viktigt innehåll som man vill ta del av.

Det är nämligen så att Facebook styrs av en algoritm, en slags matematisk formel, som räknar ut vad du antagligen vill klicka på härnäst. Och den algoritmen styrs mycket av ditt eget beteende på Facebook.

– Det är viktigt att gilla, kommentera och dela om man tycker att något är bra, tipsar EABT.

Men det finns även mer sofistikerade åtgärder, berättar han. När man gillar en sida, exempelvis Nyheter Idag, finns det olika inställningar kan man kryssa i. På så vis talar om man för Facebook hur pass viktig man tycker att en sida är och då kan man också själv påverka hur ofta man vill se uppdateringar från en specifik Facebooksida.

I videon nedanför, som självklart är uppladdad på Facebook, berättar EABT om knepen som gör att du kan anpassa hur du följer dina favoritsidor på Facebook!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag