Ebba Busch erkänner: Har ”blåmögelost och grönkål” på pizzan

Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 30 maj 2020 2020-05-30
E-post

I en diskussion på Twitter erkänner KD-ledaren Ebba Busch att hon har ”en något udda pizzasmak med blåmögelost och grönkål”. – Det låter ju helt sjukt, säger KD-ledarens presschef Per Gudmundson när Nyheter Idag konfronterar honom med uppgifterna.

Fredagkvällar bjuder normalt in till lite mer lättsamma diskussioner på Twitter och gårdagen var inget undantag. Twitteranvändaren Johan Martinsson efterlyste olika pizza-tips.

”Berätta vad ni brukar äta för pizza så jag kan läsa det och fundera och landa i ett säkert kort som jag alltid äter pga man vill inte chansa bort sig när man äter pizza”, skrev han.

Då svarade KD-ledaren Ebba Busch med en tweet som förmodligen förstörde fredagkvällen för mängder av följare.

”Det är Coronatider och allvar men vi måste kunna prata om annat viktigt också. Såg den här och det är rolig läsning. Vet att jag har en något udda pizzasmak med blåmögelost och grönkål. Någon mer än jag som har en egen smak som ni vill dela med er av?”, skrev hon.

Sedan avslutade hon den chockerande tweeten med fräckheten att önska ”trevlig helg”.

”Låter ju helt sjukt” – presschefen tar avstånd

Nyheter Idag har konfronterat KD-ledarens presschef Per Gudmundson om de kontroversiella uppgifterna. Han säger att en intervju med Ebba Busch inte är möjlig, men kan inte låta bli att själv kommentera skandalen.

– Det låter ju helt sjukt. Pressavdelningen måste ta tillbaka kontrollen över inloggningen till de sociala medierna, helt klart.

Sedan utvecklar Gudmundson sitt resonemang.

– Koderna till kärnvapen, okej, men släpp aldrig inloggen till Twitter!

Hanif Bali uppfann egen pizza

Det är inte bara KD-ledaren som gav sig in i pizza-diskussionerna. Även den moderata riksdagsmannen Hanif Bali berättade om sin egen variant som han, enligt egen utsago, har uppfunnit.

Den består av renskav, krossad vitlök i olja som ringlas på, paprika och färska tomater.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag