Ebba-effekten: KD starkt uppåt i valspurten – ”Sysslar med politisk bread and butter”

Johan Ingerö och Ebba Busch Thor (KD). Foto: Timbro / Nyheter Idag
  • Torsdag 30 aug 2018 2018-08-30
E-post 1

SVERIGE Kristdemokraterna gör en rejäl spurt mindre än två veckor före valet den 9 september. Partiet ligger klart över fyraprocentsspärren i SVT/Novus mätning – och samtidigt ökar förtroendet för partiledaren Ebba Busch Thor. – S vet inte riktigt hur de ska hantera henne, kommenterar Johan Ingerö.

I den nya Novusmätningen gör Kristdemokraterna en statistiskt säkerställd uppgång till 5,3 procent. Det är det högsta stödet som KD har fått i Novus mätningar under mandatperioden, samtidigt som det är första gången som partiet klarar fyraprocentsspärren på drygt ett år.

Nyligen gjordes också en undersökning av Aftonbladet/Inizio som visar att Ebba Busch Thor är en av de partiledare vars förtroende hos folket ökar mest, bara ett par veckor före valet. Johan Ingerö, ansvarig för välfärdsfrågor på Timbro och tidigare presschef i KD:s partiledarstab, nämner partiledarens prestationer som ett av skälen till att partiet ökar.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden och läs Johan Ingerös förklaring till varför Kristdemokraterna går så bra just nu!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag