Ebba: Sverige måste gå med i Nato

Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 13 okt 2015 2015-10-13
E-post 267

STOCKHOLM Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor underströk i en intervju med Nyheter Idag i söndags att Sverige måste gå med i Nato.

Busch Thor sade då att hon inte har mycket till övers för Sverigedemokraternas försvarspolitik som går ut på att hålla sig utanför militäralliansen.

– Jag är glad över att vi fick fram ett angeläget budskap om att den svenska försvarsförmågan endast kan säkras genom ett medlemskap i Nato och att det blev uppenbart att Sverigedemokraterna driver en väldigt verklighetsfrånvänd försvarspolitik som inte kommer att hålla, sade hon.

Hon berättade också att hon var nöjd med debatten och att det inom partiet råder blandade åsikter om huruvida det var rätt eller ej att, som första alliansparti, lämna decemberöverenskommelsen.

– Det var blandade åsikter i frågan men rikstinget hade ett tydligt beslut där man valde att inte ge sitt fortsatta stöd för decemberöverenskommelsen, konstaterade hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag