Ebbas pappa: ”Undrar om de styrande kan stava till KONSEKVENSANALYS”

Foto: ebbasminnesfond.se
  • Måndag 8 apr 2019 2019-04-08
E-post 1051

STOCKHOLM På söndagen var det två år sedan terrordådet på Drottninggatan då Rakhmat Akilov tog livet av fem personer, därbland 11-åriga Ebba Åkerlund. I ett Facebookinlägg kommenterar hennes pappa den invandringspolitik som ledde till att uzbeken Akilov kunde utföra dådet.

”Undrar om de styrande kan stava till KONSEKVENSANALYS”, skriver Ebbas pappa Stefan och hänvisar till dåvarande statsminister Fredrik Reinfeldts vädjan till svenska folket att öppna sina hjärtan för flyktinginvandringen 2014. Inte långt därefter kom den nu dömde terroristen Rakhmat Akilov till Sverige och sökte asyl.

”Den 16 augusti 2014 uttalas orden ’Öppna era Hjärtan’ av vår statsminister. I oktober 2014 väljer Ebbas mördare att ta vår statsminister på orden och kommer hit. I September 2016 postar migrationsverket brevet som får Akilov att vilja hämnas på Sverige för att han inte får stanna -ORDET JA ELLER NEJ AVGÖR MITT LIV. Resten är historia – tack så jävla mycket Sverige för att ni förstört mitt & min dotters liv”, skriver Stefan.

Han har även tidigare varit tydlig om vilken roll den förda invandringspolitiken haft för att terrordådet på Drottninggatan kunde ske.

”Ebbas mördare kom till Sverige på grund av en huvudlös asyl- och migrationspolitik som saknar motstycke i Europa, ja faktiskt i hela världen. Och han var kvar i Sverige på grund av en dysfunktionell statsförvaltning, delvis en följd av den överbelastning som den förda politiken hade skapat. Det är de etablerade partierna i Riksdagen – både Alliansen och de rödgröna – som bär ansvaret för den politiken. Det är också de som bär ansvaret för att alla som ifrågasatte den politiken – också i deras egna led – brännmärktes”, skrev Stefan i en debattartikel i Expressen.

Läs även: Ingen rättegång för Ebbas gravskändare – har inte delgetts åtal

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag