Efter Aftonbladets granskning: Kommunals ordförande ställer sin plats till förfogande

Kommunals ordförande Annelie Nordström. Foto: Wikimedia Commons
  • Onsdag 20 jan 2016 2016-01-20
E-post

STOCKHOLM På onsdagen meddelar fackförbundet Kommunals ordförande Annelie Nordström att hon kommer ställa sin plats till förfogande på nästa kongress. – Från djupet av mitt hjärta – förlåt. Förlåt oss. Förlåt mig, vädjade Annelie Nordström på en presskonferens.

Spritfester, ifrågasatta lägenhetskontrakt, lyxresor, nakenshower och gratis semesterboende i fackförbundet Kommunals ledning har den senaste tiden avslöjats av tidningen Aftonbladet. Kritikstormen har varit massiv och enligt Kommunal själva har så många som 10 000 medlemmar nu lämnat det skandalomsusade fackförbundet.

På en presskonferens under onsdagen meddelade Kommunals ordförande Annelie Nordström att hon har för avsikt att avgå från sin ordföranderoll. Vid nästa kongress kommer hon ställa sin plats till förfogande. Den kongressen äger rum i maj 2016.

– Vi är väldigt ledsna att vi inte tidigare förstått vidden av problemen i Kommunal. Men nu förstår vi, säger hon samtidigt som hon tackar Aftonbladet för granskningen.

Enligt Nordström har Kommunal ”stannat kvar” i en gammal kultur samtidigt som omvärlden har förändrats. Hon fick även frågor om ett förmånligt lägenhetskontrakt som utrikesminister Margot Wallström fått genom Kommunal. Även det lägenhetskontraktet är något som Nordström nu i efterhand ångrar, berättar Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag