Efter Akilovskandalen – Özz Nûjens näthat mot Kristersson: ”Funktionshindrad”

Özz Nûjen. Foto: Sanna Dahlén
  • Torsdag 15 Nov 2018 2018-11-15
E-post 241

STOCKHOLM Expressenkrönikören och entreprenören Özz Nûjen är i blåsväder igen. På Twitter skriver han att Ulf Kristersson är ett modernare sätt att skriva ”funktionshindrad”. När han får kritik svarar han att det är den som kritiserar som borde skämmas.

Det är när advokaten Emma Persson på Twitter efterfrågar vilken term som numera används för ”funktionshindrad” som Özz Nûjen svarar.

”Ulf Kristersson”, skriver Nûjen.

Flera har reagerat.

Bland annat Anna Ståhlgren Nislander, pressekreterare hos Moderaterna. Hon skriver att det är ett vidrigt sätt att uttrycka sig och Özz Nûjen borde skämmas och be om ursäkt.

Det har inte Nûjen några planer på. Han svarar Ståhlgren Nislander med hån.

Tidigare miljöpartistiska kommunalrådet i Malmö – numera ersättare i riksdagen – Nils Karlsson undrar om någon hackat Nûjens Twitterkonto.

 

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) är tveksam till att det kommer bli några större konsekvenser för Nûjen efter hans senaste utspel.

Även Moderaternas biträdande presschef Niklas Gillström sågar Nûjen.

 

Socialdemokraten Mattias Irving, som tidigare berättat att han själv har ett fysiskt handikapp, ifrågasätter försiktigt Özz Nûjen, men blir avfärdad.

Emma Persson kommenterar själv uppståndelsen i ett par numera raderade tweets.

Hon tycker att Anna Ståhlgren Nisander ska radera sin tweet. Och lägger till att kvinnor, barn, utlänningar och funktionsnedsatta används som ”slagträn i debatten”.

 

Özz Nûjen har en historia av att avfärda kritik och istället ifrågasätta den som kritiserar honom. När Janne Josefsson ställde honom mot väggen för utbetalningarna till den islamistiske terroristen Rakhmat Akilov som mördade fem oskyldiga människor i terrorattentatet på Drottninggatan 2017  svarade Nûjen med att attackera Josefsson och kalla honom ”Creepy gubbe”.

Läs även: ”Det mest osannolika jag varit med om”: Janne Josefsson talar ut om Nûjen-intervjun

Rakhmat Akilov har berättat hur han 2015 anlitats svart för arbeten på fastigheter på Gotland som Nûjen äger. Pengarna, 85 000 kronor, fördes över från ett konto som tillhör Nûjens syster och hennes man. Özz Nûjen har förnekat att Akilov har anlitats svart. Özz Nûjens kopplingar till Akilov avslöjades först av Katerina Janouch.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag