Efter beviljandet av böneutrop: Växjö moské vill se fler utrop i Sverige

Foto: Flickr
  • Onsdag 9 maj 2018 2018-05-09
E-post 1618

VÄXJÖ Polisen har beviljats att Växjö moské ska få ha böneutrop varje fredag på högst 110 decibel, ett beslut som kritiserats för det inte har tagit hänsyn till innehållet i böneutrop. Nu uppger Avdi Islami, pressansvarig för Stiftelsen Växjö muslimer, att de vill att böneutrop sprider sig till fler områden i Sverige

Den kontroversiella moskén, Växjö moské, har beviljats att få ha böneutrop varje fredag på högst 110 decibel. Nyheter Idag har tidigare rapporterat om den kontroversielle moskén som bland annat spridit hat mot judar och kristna på sociala medier.

LÄS ÄVEN: Växjömoskén tillåts ha böneutrop – ”innehåll har inte beaktats”

LÄS ÄVEN: Tolk: Växjö moské sprider hat mot kristna och judar på Facebook

Beslutet har kraftigt kritiserats eftersom polisen inte har tagit någon hänsyn till budskapet av böneutrop. Nu uttrycker även Avdi Islami, pressansvarig för Stiftelsen Växjö muslimer, att de vill att böneutrop sprider sig till fler områden i Sverige, uppger Dagen.

I en intervju i Dagen berättar Islami att tycker det är väldigt skönt att samhällets demokratiska processer går att lita på eftersom de beviljat böneutrop.

Islami uppger även att han förstår att böneutrop väcker starka känslor hos människor men att debatten har fått alldeles för mycket uppmärksamhet. Han tror att många är för demokrati och mångfald men egentligen emot religionsfrihet.

– Många kanske tänker att de är för demokrati och mångfald, men när det väl gäller upptäcker de att de ändå inte är så mycket för religionsfrihet ändå, säger han, till dagen.

Islami vill att fler moskéer i Sverige ska tillåtas ha böneutrop.

– Vi vill ha utrop på fler platser. Det finns hur många muslimer som helst som är svenska medborgare, och som har samma rättigheter som alla andra, säger han.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag