Efter Löfvens pudel – S i Stockholm vill värna om att ge välfärd till illegala invandrare

Foto: SVT
Foto: SVT
  • Tisdag 8 maj 2018 2018-05-08
E-post 245

STOCKHOLM Efter att Socialdemokraterna presenterat sin nya migrationspolitik anpassar sig flera företrädare inom S efter den nya linjen. I Stockholms stad uppger finansborgarrådet Karin Wanngård (S) att hon anser det en rättighet att barn till illegala invandrare ska få tillgång till svensk välfärd.

Under fredagen den 4 maj presenterade Socialdemokraterna sitt nya, hårdare, åtgärdspaket för migrationspolitiken. Under presskonferensen uppgav Stefan Löfven att barn till papperslösa inte ska kunna gå i svensk skola: ”De som fått nej ska inte kunna ta del av svensk välfärd”, betonade statsministern.

Senare uppdagades det att Löfven inte var helt sanningsenlig till TT. Migrationsminister Heléne Fritzon (S) tvingades göra en pudel under fredagseftermiddagen och backa från Stefan Löfvens påstående. Enligt ministern fanns det aldrig något förslag för att neka papperslösa barn skolgång.

LÄS ÄVEN: Statsministern ljög för TT – migrationsministern tvingades pudla på sociala medier

Under måndagen den 7 maj var det frågastund i Stockholms stadshus under kommunfullmäktigemöte. Utfrågningen handlade om just Socialdemokraternas nya migrationspolitik, uppger Dagens Nyheter.

Oppositionsborgarråd Anna König Jerlmyr (M) ifrågasatte de rödgrönrosa styret i Stockholm om det är rimligt att skattepengar ska gå till människor som inte är svenska medborgare.

Finansborgarråd Karin Wanngård (S) uppger att hon anser det en rättighet att barn till papperslösa ska få svensk skolgång eftersom det handlar om ”nödhjälp”.

– Jag står upp för att papperslösa barn ska gå i skolan, sa Karin Wanngård, uppger Dagens Nyheter.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag