Efter lyxmyset med uteslutna SDU-toppar: Nu generalpudlar Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund

De omtalade bilderna sprids i sociala medier.
  • Tisdag 23 maj 2017 2017-05-23
E-post 240

STOCKHOLM Champagne på Grand Hôtel med uteslutna SDU-toppen Gustav Kasselstrand samt inblandad i en incident samma kväll på hotellet. Några veckor senare var det ostron med vitt vin på Sturehof i sällskap av uteslutna SDU-toppen William Hahne. Nu generalpudlar Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund för sitt uppseendeväckande lyxfestande.

Det är märkliga turer som omger Mårten Roslund, språkrör i Grön Ungdom. Den 30 december förra året befann han sig på Grand Hôtel i centrala Stockholm i sällskap av den Gustav Kasselstrand, utesluten före detta SDU-topp. På en bild som publicerats i sociala medier håller de varsitt vinglas och ler in i kameran. Samma kväll ska Roslund varit inblandad i en incident på Grand Hötel, rapporterar Aftonbladet.

I mitten av januari publiceras ytterligare en bild i sociala medier – nu befinner sig Roslund på Sturehof med William Hahne, även han före detta utesluten SDU-topp. Vid ett bord med ostron och vitt vin i handen håller de om varandra och ler in i kameran.

När Aftonbladet först frågar Roslund om kvällen på Grand Hôtel ger han ett svävande svar.

– Nej, jag brukar inte befinna mig på Grand Hôtel, jag festar inte och jag dricker inte, sade han då.

Men några dagar senare, när samma tidning talar med Roslund igen, medger han att han varit på Grand Hôtel. Då förklarar Roslund att han inte minns vilka han varit med, trots att Aftonbladet tagit del av bilden där han sitter tillsammans med Kasselstrand. Däremot medger han att han känner både Kasselstrand och Hahne ytligt då samtliga varit engagerade i ungdomsförbund och mött varandra i debatter.

Efter att Aftonbladet ställt frågor till Roslund gör han en uppdatering på Facebook där han förklarar varför han umgåtts med Kasselstrand och Roslund.

”I slutet av förra året satt jag och läste en opinionsmätning när det slog mig hur lite jag vet om personerna bakom partiet som jag föraktar – Sverigedemokraterna. Trots att nästan en femtedel av befolkningen säger sig vilja rösta på SD har jag själv bara utbytt artighetsfraser med deras företrädare. Vilka insikter skulle ett djupare samtal kunna ge mig?”, lyder inledningen på den förklaringen.

Bara timmar senare ändrar sig Roslund och pudlar från den förra förklaringen på Facebook. Där förklarar han att han nu ångrar att han träffat Kasselstrand och Hahne. Han skriver även att han ”passerat en viktig moralisk gräns” genom att umgås med Kasselstrand och Hahne.

Både Gustav Kasselstrand och William Hahne uteslöts ur Sverigedemokraterna under uppmärksammade former då de bedömdes som allt för radikala för att passa in i partiet. Sverigedemokraterna tog även avstånd och klippte banden med dåvarande ungdomsförbundet SDU.

Vad tänker du om detta?
710 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag