Efter M:s öppnande mot SD om migrationen ryter Björklund ifrån: Otänkbart att SD ingår i en uppgörelse

Foto: Bengt Nyman/Nyheter Idag
Foto: Bengt Nyman/Nyheter Idag
  • Måndag 7 maj 2018 2018-05-07
E-post 1410

SVERIGE Moderaterna öppnar för att de kan tänka sig göra upp om migrationspolitiken tillsammans med Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. Efter denna öppning ryter nu Jan Björklund ifrån i sociala medier och menar att SD aldrig bör vara en del av en uppgörelse om migrationspolitiken.

Efter gårdagens partiledardebatt kom nyheten om att Statsminister Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) kan tänka sig att göra upp om en bred överenskommelse om migrationspolitiken efter valet.

LÄS ÄVEN: Löfven vägrade svara Åkesson om invandrare och utvisning – började prata LAS i stället

Moderatledare uppger att han kan tänka sig att sträcka ut en hand och sätta sig ned med de andra partierna i riksdagen för att göra upp om en långsiktig lösning. Han passade på att uppge att han inte heller utesluter att göra upp med Sverigedemokraterna, uppger TT.

Jag tänker inte börja med att utesluta partier. Låt alla som vill diskutera det här vara med i samtalen, säger Kristersson till Dagens Nyheter.

Detta har fått Liberalernas partiledare, Jan Björklund att ryta ifrån på sociala medier. På Twitter skriver Björklund att en bred överenskommelse inte behöver vara dåligt men att SD absolut inte bör inkluderas.

I twitterinlägget skriver Björklund att Alliansen och S bör göra upp om migrationspolitiken men att det är ”otänkbart” för honom att inkludera Sverigedemokraterna i den processen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag