Efter nedtagna valaffischerna: Så kuppar SD Coop

Valarbetare från SD utanför Coop på Medborgarplatsen. Foto: Läsarbild
  • Fredag 24 aug 2018 2018-08-24
E-post 1247

STOCKHOLM Valaffischer från SD blev nedtagna på väggen till en Coop-butik i västra Stockholm efter klagomål från butiken. Nu svarar SD genom att kuppa Coop med valarbetare som står utanför butikerna och delar ut SD-information.

Det är tidningen Expressen som uppmärksammar att Coop Konsum Björnboda i Vällingby i västra Stockholm fick SD-affischer uppsatta på butikens vägg. Det är företaget Clear Channel som hanterar annonsytorna, varför inte Coop själva tackat ja till SD-reklamen.

Från Coops sida anses affischeringen olycklig.

– Vi tycker det är olyckligt med politiska budskap på våra butiker, säger Tobias Rydergren, presschef för Coop Sverige till Expressen.

Efter klagomål till fastighetsägaren har de politiska affischerna plockats ned från den aktuella platsen. Men nu svarar Sverigedemokraterna med ett nytt grepp gentemot Coop.

Valarbetare står utanför butikerna

När nyheten om de nedtagna affischerna nådde SD agerade de direkt. Nu står det valarbetare från Sverigedemokraterna utanför Coop-butiker i Stockholm och troligen också på fler ställen i landet.

— Vi har uppmanat våra valarbetare att även stå utanför Coop-butiker runt om i Sverige och möta väljarna där, säger kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Han poängterar att SD har upp emot 30 000 medlemmar att sätta in i valrörelsen. När Nyheter Idag kontaktar Tobias Rydegren, presschef för Coop, ser han inga problem med att SD-valarbetare står utanför butikerna.

— Om politiska partier vill bedriva kampanjer utanför våra butiker så går det absolut bra. Det har vi ingenting emot. Där kan man framföra sina budskap så länge man inte stör våra kunder eller den allmänna ordningen, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag