Efter pedofilskandalen lämnar Federley politiken – rasar mot ”rykten och halvsanningar”

Foto: EU-parlamentet
  • Fredag 11 dec 2020 2020-12-11
E-post 716

BJÖRBO Centerpartiets EU-parlamentariker Fredrick Federley lämnar alla sina politiska uppdrag. Det skriver han i ett inlägg på Facebook där han undviker att berätta mer om sin relation med den dömde pedofilen. I stället anklagar han nyhetsbevakningen för att vara baserad på ”rykten och halvsanningar” och att det är orsaken till att han ”inte kan komma framåt i läkeprocessen”.

Fredrick Federley sjukskrev sig efter att Stoppa Pressarna avslöjat att han var sambo med en dömd pedofil som våldtagit små flickor och livesänt övergreppen på Skype. Uppgifter har framkommit att Federley fortsatt relationen efter att han fått information om det grova brottet.

Federley meddelar på sin Facebooksida att han lämnar alla sina politiska uppdrag. Han lägger skuld på media i sitt inlägg.

”Fortsätta spekulationer och nyheter baserade på rykten och halvsanningar gör att jag inte kan komma framåt i läkeprocessen. Under rådande omständigheter är det helt enkelt omöjligt för mig att följa min läkares och psykologs rekommendationer och göra vad behandlingen kräver”, skriver Federley.

Enligt flera olika uppgifter, bland annat Expressen, SVT, DN och Stoppa pressarna, har pedofilen varit inneboende hos Federley.

Fredrick Federley, som har en dotter, uppger att han aldrig utsatt henne för risk.

”Men jag vill vara tydlig med att jag aldrig, aldrig någonsin utsatt min dotter för fara. De avskyvärda, oförlåtliga och fruktansvärda brott som en person som tidigare stått mig nära har gjort har jag ingen som helst tolerans för. De som försökt måla en annan bild har verkligen ingen aning om vem jag är”, skriver Federley.

Hela inlägget från Federley här:

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag