Efter sadistiska tortyren av Ivar, 83, – fyra anhållna för mordförsök: ”Bosatta utanför länet”

Foto: Google Maps/Twitter
  • Söndag 3 feb 2019 2019-02-03
E-post 2365

RONNEBY Fyra män – varav en fortfarande är på fri fot – är anhållna misstänkta för mordförsök och grovt rån av 83-årige rullstolsbundne Ivar i Kallinge-Ronneby natten mot fredag. De tre män som är frihetsberövade har förhörts och även Ivar – som misshandlades grovt – har kunnat höras, rapporterar BLT.

Läs även: Ann Heberlein: Danmark har gett upp idén om mångkultur

Polisen har gripit och anhållit tre män misstänkta för den uppmärksammade sadistiska misshandeln av 83-årige Ivar natten mot fredag. En fjärde man är fortfarande på fri fot. Enligt BLT är samtliga misstänkta personer bosatta utanför Blekinge län.

Hos polisen är man förtegen om uppgifter kring de anhållna och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Vi har fortfarande en person som är på fri fot. Då vill vi inte att han ska få uppgifter om förundersökningen, säger polisens presstalesperson som hänvisar till den sannolikt kommande häktningsförhandlingen då uppgifter om de misstänkta blir offentliga.

Inledande förhör har hållits med de misstänkta männen. Polisen har även pratat med Ivar på sjukhuset. Han har flera frakturer, bland annat i skallen, samt en blödning. Dessutom har han blånader i ansiktet och över kroppen efter den utdragna tortyren.

– De hade slagit en vas eller kruka mot Ivars huvud och läkarna fick operera ut skärvor från hans huvud. Han är helt sönder. Min man som är med på sjukhuset säger att bilderna är milda mot verkligheten, säger Sofie Johansson som är gift med Ivars barnbarn, till Kvällsposten.

Sofie Johansson skrev själv ett uppmärksammat inlägg på Facebook efter misshandeln av Ivar.

 

Läs även: Heberlein: Lär av Finland – dags för svenska politiker att värna samhällskontraktet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag