Efter snoppskandalen: Spricka mellan Borg och Kinberg Batra

Anders Borg (t.v) och Anna Kinberg Batra (t.h). Foto: Wikimedia Commons samt Nyheter Idag
  • Lördag 5 aug 2017 2017-08-05
E-post 725

STOCKHOLM ”Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”, skriver förre finansministern Anders Borg på Facebook. Detta efter att Kinberg Batra kritiserat Borg i Expressen.

Turerna som omger förre finansminister Anders Borg har kommit att bli en partifråga i Moderaterna. Efter att flera kvällstidningar berättat att Borg på en fest blottat sitt kön, kallat kvinnor för ”hora” samt varit hotfull mot andra gäster har Borg själv bett om ursäkt för sitt beteende i en Facebookstatus.

Borg fick starkt stöd från flera vänner i Moderaterna. Samtidigt kommenterar M-ledaren Anna Kinberg Batra uppgifterna som väldigt allvarliga för Expressen.

– Jag reagerade väldigt värdigt starkt. Jag vet inte exakt vad som hänt men bara om det ligger någonting i det så ser jag väldigt väldigt allvarligt på det, säger hon till tidningen.

Borg: ”Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts”

I en ny Facebookstatus på lördagen går Anders Borg till motattack mot Anna Kinberg Batra. Han menar att uppgifterna i media enbart är ”rykten”.

Jag känner mig djupt besviken. Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”, skriver han.

I en senare Facebookstatus på lördagen, där Borg berättar att han avgår från sin roll i Kinneviks styrelse, slår han ifrån sig anklagelser om att begått något brottsligt.

Min ursäkt på Facebook handlade om att jag betett mig otrevligt. Den ska inte tolkas som ett erkännande av brott. Jag har inte gjort något brottsligt. Rykten, hörsägen och överdrifter i tredje hand bör inte ligga till grund för spekulationer om brottsanklagelser”, skriver han.

Ännu har ingen person trätt fram i eget namn och berättat vad Borg gjort under den omtalade privata festen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag