Efter terrordåden: Polisbevakning av flera svenska flygplatser

Örebro flygplats är en av de flygplatser som nu får polisbevakning efter terrordåden i Bryssel. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 22 mar 2016 2016-03-22
E-post 318

SVERIGE Med anledning terrordåden som skakar Bryssel på tisdagsmorgonen har svensk polis beslutat att vidta åtgärder även i Sverige. Flygplatserna i Örebro, Karlstad, Borlänge och Mora förstärks med polisbevakning med omedelbar verkan.

Terrordåden som skakar Bryssel får konsekvenser även i Sverige. Polisen rapporterar på sin hemsida att myndigheten ”med omedelbar verkan” förstärker bevakningen av flygplatser i en rad svenska städer.

Bland annat omfattas flygplatserna i Örebro, Karlstad, Borlänge och Mora som nu får förstärkt polisbevakning som en konsekvens av terrordåden. Det rapporterar polisen på sin hemsida.

Även andra platser kommer att besökas mer frekvent av polis i mån av möjlighet. Det är i polisregion öst som polisen kommer öka närvaron varför även fler flygplatser kan komma att bli aktuella.

– För närvarande finns inga uppgifter om ett ökat hot mot Sverige men vi kommer ha mer personal på våra flygplatser i regionen, säger Emelie Lindvall, gränspolischef.

Med anledning av terrordådet har polisen upprättat en såkallad särskild händelse. Säkerhetspolisen har inte förändrat terrorhotnivån med anledning av det som hänt, meddelar de på sin hemsida. Terrorhotet mot Sverige är fortsatt på en förhöjd nivå.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag