Efter våldtäkt i Karlstad går polis ut med signalement – på kvinnan

Foto: Flickr
  • Måndag 29 okt 2018 2018-10-29
E-post 7269

Under helgen har fyra våldtäkter rapporterats i Värmland varav tre runt eller inne på ett uteställe i Karlstad. Till en av våldtäkterna – som skedde utomhus – söker polisen vittnen och har därför gått ut med signalement på den våldtagna kvinnan. Något som Värmlands Folkblad rapporterat om.

Den unga kvinnan hade deltagit på en Halloweenfest inne på ett uteställe i Karlstad på fredagen. När hon sedan var på väg därifrån så blev hon vid 23-tiden upphunnen av en okänd man som började att följa efter henne med diverse inviter som den unga kvinnan avböjde, berättar Värmlands Folkblad.

Läs även: Tre anmälda våldtäkter vid ett och samma uteställe i Karlstad

Mannen vägrade nöja sig och våldtog kvinnan som förgäves hade försökt ta sig in i en portuppgång.

Gärningsmannen kom undan. Nu går polisen ut med detaljerade signalement. På kvinnan.

”Kvinnan är 175 cm lång och har långt brunt hår. Hon bar en ljusbeige 3/4-lång kappa och bar på en mörkt färgad axelremsväska”, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen har enligt polis från början gått en bit på avstånd men mot slutet så har han gått så pass nära och på ett sånt sätt att det har kunnat uppfattas som att förövaren och hans offer är ett par.

Något signalement på den misstänkte gärningsmannen har inte getts ut.

”Vi vill komma i kontakt med personer som kan ha sett denna kvinna för att också få en så bra beskrivning av mannen i hennes sällskap som möjligt”, skriver polisen som uppmanar människor som har sett något att ringa polisens tipsnummer 114 14.

Nyheter Idag har sökt polisens talesperson.

Två ytterligare våldtäkter rapporteras samma kväll inne på det uteställe som den unga kvinnan hade varit på, vilket NWT var först med att rapportera om.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag