Egor Putilov blockerar kollega på Samnytt

Faksimil: Twitter
  • Måndag 19 feb 2018 2018-02-19
E-post 11

SVERIGE Egor Putilov blockerar sin kollega, frilansjournalisten Mattias Albinsson, från att följa honom på Twitter. Albinsson har inte fått reda på varför Putilov, aka Alexander Yarovenko och Alexander Fridback, gjort som han gjort.
– Jag frilansar för Samhällsnytt och känner inte Alexander. Han får blockera, följa eller avfölja vilka han vill på Twitter, säger Mattias Albinsson till Nyheter Idag. 

Journalisten Mattias Albinsson. som tidigare frilansat på Nyheter Idag, frilansar numera för Samnytt där han är kollega med Egor Putilov. Det har, minst sagt, stormat en del kring Putilov de senaste dagarna då han bland annat anklagas för att ha fuskat sig till sitt medborgarskap samt sålt tjänster för uppehållstillstånd.

+PLUS: Så sålde Putilov tjänster för uppehållstillstånd – när han arbetade på Migrationsverket

Det är under måndagen 19 februari som Albinsson plötsligt twittrar ”And that happened…” I tweeten har Albinsson bifogat en skärmdump som visar att han blockerats från att följa kollegan Egor Putilovs twitterkonto. 

Till Nyheter Idag säger Albinsson att han inte vet varför han blockerats av Putilov, även känd som bland annat Alexander Yarovenko och Alexander Fridback.

– Jag frilansar för Samhällsnytt och känner inte Alexander. Han får blockera, följa eller avfölja vilka han vill på Twitter. Jag har personligen ingen alls på min blocklista. Det är värre när offentliga personer, som politiker eller högre tjänstemän, blockerar journalister, säger Mattias Albinsson till Nyheter Idag. 

Har du fått skit från de andra på Samnytt för att du twittrade om det?

– Nej. Inte alls.

UPPDATERING: Till Nyheter Idag säger Egor Putilov att det hela är ett misstag och att Mattias Albinsson blockerades i bara farten när Putilov blockerade ”ett gäng vänstertroll”.

”Det var tydligen ett misstag eftersom jag blockade ett gäng vänstertroll som var i samma konversation som Albinsson. Nu är det åtgärdat så han är inte blockat längre”, skriver Putilov till Nyheter Idag. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag