Egyptisk skådespelerska riskerar fängelse – visade benen

Foto: Twitter
  • Tisdag 4 Dec 2018 2018-12-04
E-post 180

EGYPTEN Den egyptiska skådespelerskan Rania Youssef riskerar fem års fängelse för obscent beteende på allmän plats. Detta efter att hon gästat Kairo International Film Festival iklädd en klänning som synliggjorde hennes ben genom ett tunt svart flor, skriver Independent.

Rania Youssefs klänning väckte kraftiga reaktioner på sociala medier och det uppstod en debatt kring hennes vågade klädsel vid tillställningen. Uppmaningar om att hon skulle skyla sig ställdes mot hennes rätt att klä sig som hon vill.

En grupp egyptiska advokater nöjde sig däremot inte med att debattera på sociala medier. De gjorde hennes klädval ett ärende för Egyptens överåklagare som beslöt att väcka åtal mot Rania Youssef för obscent beteende på allmän plats.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag