Ekeroth åtalas – Här är reaktionerna på Twitter

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 3 feb 2017 2017-02-03
E-post 162

STOCKHOLM ”Bör Kent Ekeroth räknas in bland våldsamma invandrare efter åtalet för misshandel?” lyder en av flera kommentarer på Twitter efter att det står klart att chefsåklagare Lena Kastlund lämnat in en stämningsansökan till Stockholm tingsrätt. Nyheter Idag har en lista på ett axplock av reaktioner på dagens stora snackis.

Den 24 november förra året kom Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth i slagsmål i krogkön utanför nattklubben Solidaritet på Stureplan i Stockholm. Ekeroth nekades inträde och samband med en ordväxling, där en annan gäst sagt något om ”järnrör”, ska Ekeroth enligt flera vittnessuppgifter utdelat en örfil.

Själv hävdar riksdagsledamoten att han agerat i självförsvar. Men den linjen tror inte chefsåklagare Lena Kastlund på. Under fredagen lämnade hon in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt mot Ekeroth. Brottsrubriceringen är ringa misshandel.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar åklagarens beslut under onsdagen i ett pressmeddelande.

– En viktig rättsprincip är att ingen ska betraktas som skyldig innan dom har fallit. Samtidigt är det närmast omöjligt att verka politiskt med bibehållen trovärdighet med denna och tidigare händelser hängande över sig. Ekeroth bör därför ta time-out ifrån all politisk verksamhet och dessutom permanent lämna sin plats i riksdagens justitieutskott, säger han.

Han konstaterar även att förtroendet för Ekeroth är ”allvarligt skadat”. På Twitter är reaktionerna blandade. ”Bör Kent Ekeroth räknas in bland våldsamma invandrare efter åtalet för misshandel?” frågar en person på Twitter.

”Åtalet mot Kent Ekeroth, som dominerar de politiska nyheterna i dag, omnämns förstås inte med ett ord på Avpixlat”, kommenterar DN-journalisten Martin Jönsson.

Nedan ser du några av reaktionerna på nyheten om att Ekeroth åtalas för ringa misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag