Ekeroth har lämnat Sverige – Uppgifter: Befinner sig i Sydamerika

Kent Ekeroth (SD) Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 10 feb 2017 2017-02-10
E-post 313

STOCKHOLM Den för misshandel åtalade riksdagspolitikern Kent Ekeroth (SD) har lämnat Sverige. Det uppger källor med mycket god insyn i Sverigedemokraternas partiledning för Nyheter Idag. Uppgifter gör gällande att han befinner sig i Sydamerika.

Den tredje februari stod det klart att Sverigedemokraternas riksdagspolitiker Kent Ekeroth (SD) åtalas för ringa misshandel. Bakgrunden är ett krogslagsmål vid entrén till nattklubben Solidaritet på Stureplan i centrala Stockholm i november förra året.

Efter att Ekeroth nekats inträde på utestället ska en person som stod i en kö yttrad något om ”järnrör”. Därefter ska Ekeroth, enligt vittnesuppgifter, utdelat ett slag mot ansiktet på målsäganden.

Lämnade Sverige

När svenska medier berättade om nyheten att Ekeroth åtalas var det ingen publicist som lyckades nå Ekeroth för en kommentar. Redan när det stod klart att Ekeroth åtalas för ringa misshandel fick Nyheter Idag uppgifter om att riksdagsledamoten lämnat Sverige. Under fredagen bekräftas uppgifterna av en källa med mycket god insyn i Sverigedemokraternas partiledning.

Enligt den källan ska Ekeroth ha rest till Sydamerika. En annan källa, som också har mycket god insyn i partitoppen, säger att Ekeroth kan befinna sig i Colombia. Syftet med resan till Sydamerika uppges vara ideella skäl.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag