Ekeroth lämnar alla politiska uppdrag: ”Partipolitik tar fram det värsta i folk”

Ted Ekeroth lämnar nu politiken och SD, enligt egen utsago. Foto: Youtube samt faksimil Facebook
  • Lördag 11 feb 2017 2017-02-11
E-post 154

LUND ”Dock har jag också insett att partipolitik även tar fram det värsta i folk, en för mig ganska otrevlig och tråkig lärdom”, skriver riksdagsledamoten Kent Ekeroths bror Ted Ekeroth på Facebook under lördagskvällen. Han meddelar att han kommer lämna samtliga uppdrag för Sverigedemokraterna.

”Idag förlorade jag ordförandevalet i SD Lund. I och med det kommer jag att lämna övriga uppdrag samt inte heller kandidera till distriktsstyrelsen”, inleder Ted Ekeroth, bror till riksdagsledamoten Kent Ekeroth, ett långt Facebookinlägg på lördagkvällen.

Han förklarar att han har många att tacka för allt engagemang i partiet sedan 2006 då han valde att engagera sig i partiet. Samtidigt riktar han kritik mot partiledningen som han menar har blivit för mjuk mot Moderaterna. Även Nato-frågan, där SD på senare tid utlyst en så kallad ”samvetsfrihet” är något han förhåller sig kritisk till.

Han tar även upp rent personliga aspekter som han upplevt under sin tid i Sverigedemokraterna.

”Dock har jag också insett att partipolitik även tar fram det värsta i folk, en för mig ganska otrevlig och tråkig lärdom. Jag har lärt mig en sak om mig själv: jag litar på folk för tidigt, kanske i för stor utsträckning. Jag litar på folk, tills motsatsen är bevisad, så att säga. Många personer har visat sig vara rejält falska, oärliga och lismande: hyllar en när man träffar dem, spyr galla såfort man inte är på plats”, skriver han.

När Nyheter Idag når Ekeroth för en kommentar på lördagskvällen understryker han att han fortfarande är medlem.

– Jag lämnar mina politiska uppdrag men är fortfarande medlem, säger han till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag