Ekeroth (SD) – ”Karlsson blir ny gruppledare”

Mattias Karlsson. Foto: riksdagen.se
  • Måndag 29 sep 2014 2014-09-29
E-post

STOCKHOLM Nyheter Idag kan avslöja att Sverigedemokraterna kommer välja Mattias Karlsson till ny gruppledare idag. Det bekräftar Kent Ekeroth när Nyheter Idag når honom via sms. – Jag ser inte att någon skulle motsätta sig honom som gruppledare, förklarar Ekeroth via sms.

Flera medier rapporterar idag att Björn Söder blir Sverigedemokraternas kandidat till rollen som andre vice talman. Idag har Söder även rollen som gruppledare, en roll som han nu tänker lämna. Nyheter Idag kan avslöja att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Mattias Karlsson väntas bli vald till ny gruppledare istället.

– Jag kan inte se att någon skulle motsätta sig honom som gruppledare, skriver riksdagsledamoten Kent Ekeroth i ett sms till Nyheter Idag.

Karlsson väntas bli vald till gruppledare för Sverigedemokraterna i eftermiddag, förklarar Ekeroth vidare via sms. Karlsson är känd som partiets ideolog och är en av dem som ansvarat för att författa partiprogrammet och huvuddragen i Sverigedemokraternas politik. Det var även Karlsson som var pådrivande i att Sverigedemokraterna skulle kalla sig ett socialkonservativt parti.

Nyheter Idag kommer att fortsätta rapportera under dagen från vad som sker i riksdagen.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag