Elev fick utbrott – dunkade lärares huvud i stengolvet

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Tisdag 24 sep 2019 2019-09-24
E-post 2015

ALVESTA I slutet av augusti gick en elev bärsärkagång på en skola i Alvesta och misshandlade tre lärare, varav två fick föras till sjukhus med skallskador. Lokaltidningen rapporterar att eleven nu är avstängd.

I anmälan till Arbetsmiljöverket, som även Nyheter Idag tagit del av, står det att den 15-årige eleven fick ”ett utåtagerande beteende” och gick till våldsam attack mot den kvinnliga personalen. Den första kvinnan som drabbades försökte backa undan men blev då attackerad med slag och sparkar.

En annan kvinna kommer fram och försöker avbryta överfallet och blir då nedtryckt på golvet. Eleven tar tag om hennes nacke och dunkar huvudet i stengolvet.

En tredje kvinna ingriper och blir även hon attackerad. Hon flyr ut och eleven följer efter och överöser henne med sparkar och slag. Kvinnan ramlar omkull och eleven sparkar henne mot huvudet. Annan personal lyckas övermanna 15-åringen som sedan hämtas av sina föräldrar.

Två ur personalen, kvinnor i 60-årsåldern, fördes med ambulans till lasarettet med skallskador medan den tredje fick uppsöka vårdcentral. De två förstnämnda blev utskrivna efter ett par dagar, rapporterar Lokaltidningen, och planen är att de ska återgå i tjänst.

Eleven polisanmäldes för grov misshandel och är alltjämt avstängd från skolan.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag. De flesta av våra artiklar är idag öppna för alla att läsa, utan kostnad.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag