Elev kallade lärare ”hora” – polisanmäler att han blev utkastad

Genrebild. Foto: Flickr / elinerijpers
  • Onsdag 13 mar 2019 2019-03-13
E-post 1402

NYBRO En stökig elev kallade sin kvinnliga lärare ”hora” på internationella kvinnodagen i fredags. En manlig lärare kom då till kollegans försvar och kastade ut eleven. Nu har han polisanmälts av föräldrarna.

Uppdatering 2019-03-20 Enligt Kvällspostens uppföljning här och här, är det oklart vad som egentligen hände.

Kvällsposten rapporterar att det var på en skola i Nybro kommun som lärarinnan enligt rutin samlade in elevernas mobiler inför lektionen. En kille i 15-årsåldern ville dock inte samarbeta.

– Enligt polisanmälan kunde pojken inte finna sig i detta och kallade sin lärare för ”hora”, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Kvällsposten.

En manlig lärare uppfattade vad som hände och valde att ingripa.

– Den läraren tog tag i pojken och avvisade honom från klassrummet. Det är detta som pojken och föräldrarna anmält som ofredande.

Polisanmälan kom in i måndags och en förundersökning har inletts. Under tisdagen hade polisen ännu inte vidtagit några åtgärder, rapporterar Kvällsposten.

Läs även: Man spöade blottare – greps för misshandel

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag