Elev knivskars i nacken på gymnasieskola i Halmstad – gärningsman på fri fot

Foto: Halmstad kommun
Foto: Halmstad kommun
  • Fredag 1 sep 2017 2017-09-01
E-post 277

HALMSTAD En elev på Kattegattgymnasiet i Halmstad blev under fredagseftermiddagen knivskuren. Gärningsmannen har identifierats men är fortfarande på fri fot.

Enligt polisens hemsida kom larmet om knivskärningen in klockan 13:23. En elev har då blivit knivskuren i nacken, men skadan bedöms trots det som lindrig. Den knivskurna förs till sjukhus för kontroll.

Gärningsmannen flyr från platsen efter dådet och är fortfarande på fri fot. Gärningsmannen är identifierad men polisen vill inte säga något om dennes ålder, kön, eventuella relation till offret eller om personen är elev på skolan eller inte.

– Så länge gärningsmannen är på fri fot kan vi inte diskutera det, säger Stefan Gustafsson på polisen i Västra Götaland till Nyheter Idag.

Platsen där knivdådet ägde rum spärrades efter dådet av för teknisk undersökning. En förundersökning har inletts med rubriceringen försök till mord. Det är oklart vad som ligger bakom dådet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag