Elever fick präst att ”tysta” Paludan med klockringning

Bild: Faksimil Facebook/NKPG News / Niklas Luks
  • Onsdag 18 maj 2022 2022-05-18
E-post 374

JÖNKÖPING När Ramus Paludan kom till Råslätt i Jönköping ringde prästen Fredrik Hollertz i kyrkklockorna för att ”tysta” manifestationen. För P4 Jönköping berättar han att det var några högstadieelever som låg bakom tilltaget.

2014 ringde Fredrik Hollertz i Sofiakyrkans klockor när Svenskarnas parti hade kommit till Jönköping för att demonstrera. På skärtorsdagen var det dags igen.

– Jag blev uppvaktad av tre högstadiekillar här på Stadsgårdsskolan som kom till mig och berättade… Jag tror det var deras lärare som hade berättat om 2014, vad som hände då, säger Hollertz till P4 Jönköping.

– Och så frågade de mig: ”Kommer du ringa nu, den här gången?” Så tog jag dem i hand och sade: ”Ni kan lita på mig.”

När koranbrännaren Paludan kom på besök ringde Hollertz alltså i kyrkklockorna för att störa hans manifestation.

– Om man då sätter den här personen på torget utanför Råslätts kyrka och man vet vilken präst som finns i den kyrkan, då kan man kanske förvänta sig utfallet.

Hollertz är nu misstänkt för brottet störande av allmän sammankomst. Men han har också mottagit hyllningar och tacksamhet av muslimer världen över.

– Det har visat sig betyda väldigt mycket för den muslimska gemenskapen i Sverige på något sätt. Jag tror att man inte alltid känner att man har så många som backar upp en.

Läs även: Biskop fördömer Paludans ”islamofobiska hatattacker”

Läs även: Paludan: ”Ganska säker på att förövarna skulle mörda mig”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag